Skip to main content

Autorijles

Autorijles in Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis.

Om autorijles te kunnen volgen moet je de leeftijd te hebben van minimaal 16,5 jaar, en kun je met 17 jaar examen doen. Daarna moet je tot je 18e jaar samen met een coach rijden en mag je vanaf de dag dat je 18 jaar oud bent alleen in de auto de weg op. Doe je pas op je 18e jaar examen, dan geldt het verhaal van de coach niet en kun je gelijk alleen in een auto aan het verkeer gaan deelnemen. De lessen hebben een opbouw van makkelijk naar moeilijk, waarbij de nadruk ligt op het zelfstandig kunnen rijden door het hedendaagse verkeer.
Meer informatie over het lessen met 16.5 jaar vind u op: www.2todrive.nl.

Het aantal lessen wat je nodig heb voor het behalen van je rijbewijs is van een aantal factoren afhankelijk en is voor één ieder verschillend. Aan het einde van de les wordt er altijd een eindevaluatie gehouden, zodat je zelf weet wat je sterke en zwakke punten zijn en waar we nog aan moeten gaan werken gedurende de volgende lessen. Gedurende de lessen worden er instructiekaarten bijgehouden waarop de gegevens van de les genoteerd worden, zodat er op een gestructureerde manier naar het examen toegewerkt wordt.

Het is mogelijk om versneld examen te doen. Dit kan door meerdere keren in de week te rijden of een van te voren afgesproken pakket te nemen. Ook bieden wij de mogelijkheid om voor het examen een tussentijdse toets te doen bij het CBR. De tussentijdse toets is een soort rijtest die verloopt als een echt examen, je kunt dan alvast de sfeer proeven zodat je met minder zenuwen naar het echte examen gaat. Een leuk voordeel is dat je tijdens het examen vrijstelling kunt krijgen voor het onderdeel “bijzondere verrichtingen”.

    De privacy verklaring van Rijschool Mosch kunt u hier vinden en het lesregelement vindt u hier.